Logo

Tapahtumat 2021

  • La 24.4 Pohjoismaisen metsästysammunnan PM katsastuskilpailu ja su 25.4 Europpalaisen metsästysammunnan MM katsastuskilpailu Kaikun majanmäessä
Eurooppalainen_2021

Kaiku järjesti Pohjoismaisen- ja Eurooppalaisen metsästysammunnan katsastuskilpailut 24-25.4. Kolea ja ajoittain räntäsateinen sää teki olosuhteista vaativat sekä kilpailijoille että toimitsijoille. Haastavista lähtökohdista ja olosuhteista riippumatta kisat vietiin onnistuneesti läpi ja järjestelyt saivat osakseen kiitosta osallistujilta.

Koronarajoituksista huolimatta kisat voitiin järjestää AVIlta saadun ohjeistuksen mukaisesti. Kisakutsun liitteenä oli yksityiskohtaiset ohjeet, miten kisapaikalla käyttäydytään ja suojaudutaan mahdollisimman tehokkaasti Covid-19 virukselta. Kilpailijoilla ja toimitsijoilla oli maskipakko, eikä yleisöä päästetty paikalle. Ohjeita noudatettiin kisojen aikana kiitettävän hyvin.

Kisojen tulokset löytyvät oheisista linkeistä: Po_kisa1 ja Po_kisa2 sekä Eu_kisa1 ja Eu_kisa2


  • Ma 15.2 Peura- ja Kaurisjahti saatiin päätökseen
Kaurispukki

Kaikulla oli päättyneellä metsästyskaudella käytössään 200 peuranlupaa. Viimeinen vasa ammuttiin 15.2 illansuussa Kauliossa. Peuroja ja kauriita olisi saanut kurmuuttaa huomattavasti rankemmalla kädellä.

Kaikun alueelle jäi jahdin jälkeen poikkeuksellisen vahva peurakanta. Paikoitellen myös kauriskanta jäi liian vahvaksi. Ensi metsästyskaudelle tarvitaan huomattavasti enemmän peuranlupia, jos kannan kasvua halutaan rajoittaa.

Laitilan RHYn metsästysseuroilla oli jahdattavanaan yhteensä 883 peuranlupaa. Kaikki luvat saatiin käytettyä ja harvinainen 100% kaatosuhde saavutettiin:)


Edellisten vuosien tapahtumat löytyvät täältä