Logo

Pienriistajahti

Pienriistan osalta kyyhkynen ja sorsalinnut ovat tärkeimmät saaliseläimet Kaikun metsästysmailla. Sorsakannat ovat viime vuosien kuluessa taantuneet, mutta kyyhkyskannat ovat pysyneet tasaisen runsaina. Sopivan hernepellon laidalta voi onnekas metsämies saada hyvinkin runsaan kyyhkyssaaliin elokuisen aamun aikana.

Metsäkanalintujen osalta Kaikun alueelta löytyy harvalukuisesti pyitä ja teeriä. Nykyisin yhä useammin metsämies voi törmätä myös mehtoon, mutta se on ollut jo vuosikausien ajan rauhoitettu Varsinais-Suomessa.

Kymmenkunta vuotta sitten keväällä huhtikuussa Pärkäntiellä "kukkoili" kesy mehto. Se löysi myöhemmin asentopaikan Hakosuon reunalta, koskapa seuraavina syksyinä hirven ajomiesten edestä useamman kerran kohahti lentoon isokokoinen mehtokukko.

Muutama vuosi tämän jälkeen keväällä Pärkän laavun tienoilla etsiskeli kaveria kaksikin eri koppeloa. Jos tuo Hakosuon mehto ei aivan tuhkamuna ollut, niin eiköhän Pärkän tien suunnalta löydy nykyisin enemmänkin sen jälkeläisiä...

Metso_Video

Jäniskannat vaihtelevat vuosittain. Kaikun alueelta löytyy sekä rusakkoa että metsäjänistä. Kaikulaisten metsämiesten joukosta löytyy useita vannoutuneita jäniskoiramiehiä, jotka vuodesta toiseen jaksavat juoksuttaa koiriaan jänismetsällä.

 

Pienriistajahti 2021

Metsästysajat ovat pääsääntöisesti valtion määräämät metsästysajat. Rauhoitettuja riistaeläimiä ovat peltopyy ja naarasteeri. Urosteertä saa ampua 1 lintu/metsästäjä. Muita riistakiintiöitä ei ole, jokainen metsästäköön kohtuudella ja kestävän kehityksen periaatetta noudattaen.

Fasaania saa ampua ilmoitettuaan asiasta johtokunnan jäsenelle. Fasaania saavat metsästää kasvattajat ja ruokkijat.

Teräshaulien käyttö metsästyksessä on kielletty Kaikun metsästysalueilla.

Metsästäjiä muistutetaan liikkumaan asiallisesti kaikilla vuokra-alueella maanomistajan etuudet huomioiden. Autojen parkkeeraus siten, että se ei estä muiden liikkumista alueella. Tarpeetonta mönkijällä ja moottorikelkalla ajamista metsästysmaastoissa pitää välttää. Maastossa ajamiseen tarvitaan aina maanomistajan lupa.

Vieraskortin hinta on 10€/vrk. Niitä myyvät johtokunnan jäsenet.