Logo

Tapahtumat 2020


  • Majan maalaus ja sadeveden poistoputkien asennus
Maja_2020

Kaikun maja on rakennettu tukevalle kallioperustalle. Ongelmana on ollut se, että majan katolta ja etupihan kalliolta tuleva sadevesi on valunut majan alle ja jäänyt sinne muhimaan.

Kesällä majan tausta kaivettiin auki seinän vierestä. Räystäänaluset maalattiin, samoin kuin majan ulkoseinät. Huonossa hapessa oleet vanhat vesikourut uusittiin. Samalla asennettiin majan nurkille sadevesikaivot, josta vesi johdettiin muoviputkien välityksellä kauemmas majan seinustalta. Lopuksi laitettiin karkeaa sepeliä majan ympärille poistetun maan tilalle.


  • Ke 26.8 Kaikun ensimmäinen virallinen 1-Trap kilpailu...
1-Trap_2020

Koronapandemiasta huolimatta Kaikun haulikkoradat ovat olleet koko kesän ajan aktiivisessa käytössä. Harjoituksia ja kilpailuja on järjestetty aivan samalla tahdilla kuin aiempinakin kesinä. Kisoihin on tullut osallistujia kiitettävästi.

Trap radan takimmaiset ampumapallit ovat olleet vuosien saatossa kovin vähäisellä käytöllä. Tästä suivaantuneena Kaikun aktiivisimmat haulikkomiehet järjestivät kesäkauden päätteeksi majanmäkeen Kaikun ensimmäisen virallisen 1-Trap kilpailun:)

Kisoihin saapui aivan mukava määrä osallistujia. Monet ampujista tutustuivat enimmäistä kertaa Kaikun Trap radan haastaviin olosuhteisiin. Tulostaso oli varsin mukiin menevä, kolme kisaajaa ampui tuloksen: 46/50. Oheisena kilpailun tulokset.


  • La 8.8 Kyyhkys Compak Sporting kisa ammuttiin Kaikun haulikkoradoilla

Perinteinen Kyyhkys Compak Sporting kilpailu (4x25) kisattiin Kaikun haulikkoradoilla sopivasti ennen kyyhkysjahdin aloitusta helteisessä ja lähes tuulettomassa kelissä.

Ensimmäisen rataparin aikana kirkas auringonpaiste antoi oman haasteensa ampujille alaradalla. Yläradalla ammuttiin tavallisesta poikkeavasti lähietäisyydeltä useampia alaviistoon lentäviä kiekkoja. Toisen rataparin haasteena olivat hieman kauempana lentävät kiekot. Kaikesta huolimatta parhaat ampujat erottuivat jokaisesta sarjasta:)

Kisoihin saapui ennätysmäärä osallistujia: 44 ampujaa. Kaukaisimmat kisaajat tulivat Närpiöstä saakka. Oheisena tulokset.

Kyyhky_Comp_2020

  • La 6.6 Varsinais-Suomi - Satakunta piiriottelu Metsästyshaulikko ja -Trap sekä Su 7.6 Eurooppalaisen metsästysammunnan EM-katsastus Kaikun majanmäessä

Lauantaina järjestettiin Varsinais-Suomi - Satakunta piiriottelu. Aamupäivän ampumakeli oli sateen johdosta haastava. Puolenpäivän tienoissa sää poutaantui ja aurinko tuli näkyviin, mutta puuskittainen tuuli hankaloitti ampumista. Oheisena kilpailuiden tulokset: metsästyshaulikko ja MTrap.

Sunnuntaina kisattiin Eurooppalaisen metsästys-ammunnan EM-katsastus. Aurinkoinen sää asetti omat haasteensa kilpailijoille aamulla Compak- ja luodikko-radalla. Pahempi ongelma oli koko päivän ajan puhaltanut voimakas puuskittainen tuuli, joka muutti satunnaisesti kiekkojen lentorataa. Kisat sujuivat järjestelyiden osalta luonnikkaasti. Oheisena tulokset.

EM-katsastus

  • La 1.2: Suontaan hirvi- ja peuramiesten päätöskokous

Huolimatta siitä, että peurajahti oli vielä hieman vaiheessa, Suontaan seurueen hirvi- ja peurajahdin päätöskokous järjestettiin perinteisen tavan mukaisesti helmikuun ensimmäisenä lauantai-iltana Kaikun majanmäessä. Pöytä oli taas laitettu koreaksi Leilan ja Marikan toimesta. Ruoka oli maukasta ja sitä oli riittävästi:) Tapahtumaan osallistui myös Kaikun vanhin jäsen, syksyllä 95v täyttävä Eero Kaira.

Illan kuluessa käytiin läpi syksyn jahdin kulku, tapahtumat ja sattumukset, järjestettiin metsäs-tysaiheinen tietovisa, valittiin vuoden hirvihenkilö sekä tietysti saunottiin ja parannettiin muailmaa...

Loppukokous_2020

Takaisin päävalikkoon