Logo

Tapahtumat 2018


  • La 13.10 Suontaan seurueen hirvijahdin aloitusviikonloppu

Suontaan seurue aloitti hirvijahdin la 13.10. Keli oli koko viikonlopun ajan poikkeuksellisen lämmin ja syysruska oli parhaimmillaan.

Jahti aloitettiin lauantaina Silon puskista. Hirviä löytyi runsaasti ja koirat toimivat mainiosti. Kun passimiehillä oli sihti kohdillaan, haavakoita ei tarvinnut etsiä. Lauantain saalis oli kolme urosta, yksi naaras ja kaksi vasaa.

Sunnuntaina jatkettiin Kaulion perukoilla. Aamupäivän jahti onnistui luonnikkaasti: yksi uros ja kaksi vasaa sai Simolta kyydin lahtivajalle. Kun lahtivajan kylmiön kinneri oli aivan turvoksissa elukoi, jahtiporukka totesi yksissä tuumin, että iltapäivän jahti jätetään väliin:)

Hirvipassi_2018

  • La 1.9 Hirvitornin tekotalkoot Kaikun majanmäessä

Suontaan hirviseurue teki kymmenkunta hirvitornia Kaikun majanmäessä. Talkoolaisia oli saapunut paikalle tehokas joukkue. Niinkuin kuvasta näkyy, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty:) Osa talkoolaisista siivosi lahtivajan asensi sinne rosteriset lihahyllyt.

Kun luvattua vesisadetta ei tullutkaan, niin talkoosää oli vallan mainio. Talkoiden jälkeen paistetiin makkaraa kodalla ja pidettiin perinteinen Suontaan seurueen hirvi- ja peurajahtiin ilmoittautumiskokous.

 

Talkoot_2018

  • Ma 20.8 Kaikulaiset karhujahdissa Tohmajärvellä
Karhujahti_2018

Kaikulaisia hirvimiehiä on jo useamman vuoden ajan käynyt sorsajahdin aloituksen sijaan karhujahdissa Tohmajärvellä Petravaaran Erämiesten vieraana. Vastavuoroisesti Petravaaralaiset ovat käyneet Kaikun vieraana peurajahdeissa. Tämän syksyisessä jahdissa metsämiehiä onnisti ja saaliiksi saatiin kaksi karhua.

Jerelle ja Jyrkille hirven tai peuran vetäminen metsästä on tutumpaa, mutta tällä kertaa he pääsivät karhunkantohommiin...


  • Su 1.7 Kaikun hirvipeijaiset Kaivolan kesäteatterilla

Heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina järjestettiin Kaikun hirvipeijaiset Kaivolan kesäteatterilla. Aluksi syötiin Laihon Pirjon valmistama maittava hirvisoppa ja sen jälkeen siirryttiin katsomaan teatteriesitystä: "Virta vie".

Säätila oli suhteellisen mukava: aurinkoa ja lämpötila n. +20, mutta tuuli oli välillä kovanlainen. Reilut 400 peijaisvierasta olivat ilmeisen tyytyväisiä tapahtuman antimiin...

Peijaiset_2018

  • La 6.1 "3x60v Peurajahti" Kivijärven maastossa

Loppiaislauantaina järjestettiin "3x60v Peurajahti" Kivijärvi - Äärilä - Repolantie välisellä alueella. Jahtiin osallistui lukuisa määrä Kaikulaisia peuramiehiä ja -naisia. Jahtikeli oli vaihteleva, lämpötila pakkasen pinnassa ja välillä melkoinen lumimyräkkä.

Jahti sujui luonnikkaasti ja saaliiksi saatiin yksi peräkärryllinen peuroja. Jahdin päätteeksi syötiin Aaltosen Leilan keittämä maukas hirvisoppa ja palan painikkeeksi juotiin kakkukaffet:)

SM 2017

 


Takaisin päävalikkoon