Logo

Tapahtumat 2015


  • La 26.12: Kaikuhakut järjestettiin Tapaninpäivänä

Kaikuhaukut hirvikoirien haukkukokeet ja mäyräkoirien ajokokeet järjestettiin Tapaninpäivänä 10. kerran. Kisoihin osallistui 9 hirvikoiraa ja 10 mäyräkoiraa. Keli oli lumeton ja tuulinen, lämpötila oli niukasti pakkasen puolella. Kokeiden järjestelyt sujuivat perinteiseen tapaan mallikkaasti.

Tulostaso oli varsinkin hirvikoirien osalta erittäin tasokas. Parhaimman tuloksen haukkui Vuki 95p. Koiran omistaja Veikko Visuri Nousiaisista palkintopokaalien kera kuvassa.

Oheisena haukkukokeen ja ajokokeen tulokset.

Kaikuhaukut_2015

  • La 24.10: Kaikun hirviseurueiden yhteisjahti

Kaikun 60v peijaisissa SML:n puheenjohtajalle Lauri Kontrolle esitettiin kutsu osallistua Kaikun hirvijahtiin. Kutsu toteutui la 24.10.

Jahtiin osallistui tavanomaista suurempi määrä Kaikulaisia hirvimiehiä ja -naisia. Jahtijoukon määrä oli kokonaisuudessaan n. 70 metsästäjää. Yhteisjahti onnistui järjestelyiden, sään ja lopputuloksen osalta varsin mainiosti. Aamulla pari astetta pakkasta sekä täysin tyyni ja aurinkoinen keli:) Jahdin jälkeen kinnerissä roikkui 10-piikkinen jysäkkä hirvisonni sekä yksi naarashirvi ja urosvasa.

Jahdin päätteeksi majalla nautittiin Leilan valmistama maukas hirvisoppa.

Yhteisjahti_2015

  • Ma 10.8: Kyyhkysjahdin aloitus

Parhaimman aamulennon aikaan n. klo 6.30...

Syksyn metsästyskausi aloitettiin perinteiseen tapaan kyyhkysjahdilla aamuviideltä 10.8. Metsästyssää oli varsin sumuinen, mutta toisaalta helteisen viikonlopun jälkeen sopivan viileä.

Kyyhkysiä lenteli sumusta huolimatta tasaiseen tahtiin koko varhaisen aamun ajan. Reppuun saatiin aiempien vuosien alotuksiin verrattuna kohtuullisen hyvä saalis:)

Kyyhkysjahdin_aloitus_2015

 


  • La 4.7: SML Varsinais-Suomi PM-kilpailut Kaikun majanmäessä

Haulikko- ja kiväärilajien PM-kilpailut järjestettiin Kaikun ampumaradoilla. Kilpailupäivän sää oli kuluneeseen kesään nähden poikkeuksellisen lämmin ja aurinkoinen sekä tavallisen tuulinen.

Kisojen parhaista haulikkotuloksista vastasivat metsästyshaulikossa Kaikun Santeri Laaksonen (M-sarja) 24 + 24 = 48 sekä metsästystrapissa TSVE:n Jukka Nikkari (M50-sarja) 23 + 25 = 48. Oheisista linkeistä löytyvät tulokset: BA, Trap ja hirvi/luodikko sekä kuvia kisoista.

Haulikon_PM_2015

 


  • Su 26.4: Koirien ryhmänäyttely FCI 5 ja FCI 4/6

Kalannin Eteläkulman Metsästysseura ja Ms Kaiku järjestivät yhteistyössä koirien ryhmänäyttelyn Kaikun majanmäessä.

Aamu oli hieman sateinen ja se verotti jonkin verran näyttelyn yleisöä. Harmaasta kevätsäästä huolimatta kisaan osallistuneet koirat saatiin luokiteltua lailliseen palkitsemisjärjestykseen:)

Oheisena kuvia tapahtumasta.

Koirien ryhmänäyttely 2015

  • La 7.2: Suontaan seurueen hirvi- ja peurajahdin päätöskokous

Suontaan seurueen hirvi- ja peurajahdin metsästys-kauden päätöskokous järjestettiin perinteisen tavan mukaisesti helmikuun ensimmäisenä lauantai-iltana metsästysmajalla. Leila ja Marika olivat laittaneet pöydän koreaksi. Ruoka oli maukasta ja sitä oli riittävästi.

Illan kuluessa käytiin läpi syksyn jahdin kulku, tapahtumat ja sattumukset, järjestettiin metsäs-tysaiheinen tietovisa, valittiin vuoden hirvimies sekä tietysti saunottiin ja parannettiin maailmaa...

Loppukokous_2015