Logo

Tapahtumat 2012


  • La 15.09 Seuraottelu Ms Kaiku - Kalannin Erämiehet

Perinteinen seuraottelu (hirvi 4 + 6) Ms Kaiku - Kalannin Erämiehet kisailtiin aurinkoisessa syyssäässä Suontaan hirviradalla. Kaikulaisia hirvimiehiä tuli paikalle aivan mukava määrä puhkomaan pahvihirveä ja niinpä kisan voitto saatiin kotiin tuloksella: 396p - 343p.

Kilpailun parhaasta ammuntasuorituksesta vastasi Kaikun Mikael Lähteenmäki 84p. Tiukan vastuksen hänelle antoi niin ikään Kaikulainen Pekka Tannela, joka ampui saman tuloksen. Paremmuus ratkaistiin juoksevan hirven tuloksella, joka oli Miksulla 1p parempi. Hän sai palkinnoksi makeaa mahan täydeltä: pino hunajapurkkeja:) Kuvia kisapaikalta.

Seuraottelun ykkonen

  • Ms Laitilan Kaikun uudet kunniajäsenet

Metsästysseurassa vuosikymmeniä aktiivisesti toimineita vanhemman polven Kaikulaisia valittiin talvikokouksessa kunniajäseniksi. Heidät kutsuttiin Kaikun metsästysmajalle kesäkokoukseen 8.8.2012 vastaanottamaan nimitykseen kuuluvat kunniakirjat ja juomaan kakkukaffet nimityksen kunniaksi.

Paikalle pääsivät tulemaan: Eero Ruusuranta, Lasse Aunisto, Eero Kaira, Reijo Suominen, Esko Lehtinen, Timo Leisko ja Aulis Rinne.

Kaikun_kunniajäsenet

  • SML:n SM-kisat Lieksassa 19-22.7.2012

Kaikun haulikkoampujat menestyivät erinomaisesti Lieksan SM-kisoissa. 8 henkinen joukkue saavutti yhteensä 6 finaalipaikkaa, joista saaliina oli 2 kultaa ja 1 hopea.

Niina Aaltonen oli 4. naisten metsästyshaulikossa ja hän oli mukana SM-kultaa voittaneessa Varsinais-Suomen joukkueessa. Sami Aaltonen saavutti 5. tilan S15 sarjan metsästyshaulikossa. Jesse Tuomi voitti M20 sarjan metsästystrapin ja ampui 2. tilan metsästyshaulikossa. Aki Vainio saavutti M sarjan metsästyshaulikossa 5. ja Trapissa 7. sijan.

Lieksan SM-kisojen tulokset löytyvät täältä.

Naisten SM kultamitalistit

  • La 16.6: Munamarkkina hirvenjuoksu (VS-SA piiriottelu) ja MetsästysTrap kisa

Hirvenjuoksussa oli Varsinais-Suomi - Satakunta piiriottelun johdosta poikkeuksellisen runsas osanotto. Parhaimman tuloksen saavutti M sarjan Pekka Anttila (Varsinais-Suomi) tuloksella: juoksu 280, arvio 296, ammunta 576 = 1152 (Tulokset).

Tällä kertaan haulikkokisana oli MetsästysTrap (2x25 kiekkoa). Päällekkäisten kisatapahtumien johdosta osallistujia oli edellisvuotista vähemmän. Tulostaso oli kuitenkin hyvä. Kaikun Aki Vainio paukutteli kärkituloksen M sarjassa: 24 + 22 = 46 (Tulokset).

Hirvenjuoksun lahto

  • Kivääriradan suojapenkkojen kunnostusprojekti

Kaikun kivääriradan ampuma- ja suojapenkat ovat suosikymmenien saatossa maatuneet ja madaltuneet. Kevään ja kesän 2012 kuluessa penkat rakennettiin uuteen, entistä ehompaan kuntoon.

Maansiirtotyöt toteutettiin Winnovan maanrakennus-linjan opiskelijoiden toimesta oppilastyönä. Työmaan vastaavana mestarina toimi Mika Laivola.

Työn toteutuksessa oppilaat pääsivät käyttämään viimeisintä tekniikkaa: penkkarakenteista tehtiin 3D-malli. Uudet penkat toteutettiin käytännössä reaaliaikaisen GPS paikka- ja korkeustiedon pohjalta.

Kivääriradan_suojapenkan_rakentaminen

  • Komea Ilves napattiin riistakameran kuvaan Kaivolassa helmikuun lopulla ja elokuun alussa...

Harvoin ilvestä näkee päiväsaikaan...

Toisaalta, isoja kissoja esiintyy runsaslukuisesti Kaikun metsästysalueilla. Ilveskanta on selkeässä kasvussa ja muutamalla kaatoluvalla sitä ei saada pysymään kurissa.

Ilveksillä on kevättalvella "kissan päivät" Kaivolassa. Pääosa Kaikun alueella esiintyvistä peuroista on vuodenvaihteen jälkeen siirtynyt Kaivola perukoille. Runsaan lumen aikana peurat kulkevat nätisti polkuja pitkin ruokintapaikoille ja Ilveksen on helppo plokata joukosta heikommat yksilöt omaan ruokapöytäänsä.

Kaivolan Ilves
  Kesakissa Kaivolasta

Kaivolassa ilves käy säännöllisesti kuvauttamassa itsensä Silvolan Jukan riistakamerassa. Yllä oleva talviturkkinen ilves ja oheinen "kesäkissa" elokuun alkupuolelta on kuvattu samalla kameralla, samalta kytypaikalta.

Mahtaako kuvissa olla sama urospuolinen yksilö? Jos näin on, niin talven kylmiä pakkaskelejä varten ilvekselle kasvaa todella paksu ja lämmin talviturkki...


Takaisin päävalikkoon