Logo

Tapahtumat 2010


  • To 23.12 perinteinen Joulurauhan julistus metsän eläimille Kaikun majanmäessä. Pakkanen paukkui rapsakasti (-26 C) ja prasut loimotti lämpimästi...:)
  Joulurauha_2010 Rakotuli

  • Su 21.11: Kaivolan seurue saalisti viimeisen hirvensä, kun Veijo ampui 3-piikkisen mullikan oman koiran haukulta. Kaikun syksyn 2010 hirvijahti saatiin kokonaisuudessaan pakettiin.
  • La 20.11: Järjestettiin Kaikun hirviseurueiden yhteisjahti, jossa ammuttiin seuran huutokauppahirvet. Lunta oli maassa pari senttiä ja pakkasta -4 astetta, joten metsästyskeli oli erinomainen. Löytyn ja Ilvessuon tien välisessä maastosta löytyi runsaasti hirviä koirien tyyrättäväksi. Parin tunnin jahdin jälkeen seuran ikänestori Eero (85v) ampui sänkkärin ja Pete koppasi 4-piikkisen uroshirven, joten seuran hirvet saatiin luonnikkaasti väärinpuolin ja edelleen lahtivajalle kinneriin odottamaan perjantaista huutokauppaa. Alueella näkyi muutaman naarashirven ja vasan lisäksi myös 6-piikkinen uroshirvi sekä 9-piikkinen jysäkkä hirvisonni, jonka Veijon koira sai jahdin loppupuolella haukulle. Valitettavasti kaikki sovitut hirvenluvat oli jo käytetty...
  • La 15.10: Suontaan hirviseurue aloitti hirvijahdin. Metsästettäviä hirviä oli tänä syksynä saman verran kuin edellisenäkin vuotena: 10 aikuista + 11 vasaa.

Ensimmäisen viikonlopun lauantai ja sunnuntai aamupäivä alkoivat hieman nihkeästi. Hirviä ei tuntunut löytyvän juuri nimeksikään, mutta kaksi naarashirveä ja vasa saatiin kuitenkin kinneriin lauantaina. Sunnuntai aamupäivällä Kristianin Emma-koiran ajosta vanhin Mateista ampui vasan.

Sunnuntai iltapäivällä ilma muuttui aurinkoiseksi ja samalla kääntyi myös hirvionni. Tuskin oli päästy passipaikoille, kun Elina pääsi kaatamaan ensimmäisen hirvenvasansa Valinin tien keskimmäiseltä passipaikalta. Tämän jälkeen noin 15 minuutin sisällä Olli kellisti 7-piikkisen hyvänkokoisen uroshirven ja hauturi-Matti ampui vasan. Viikonlopun kokonaissaalis oli 3 aikuista ja 4 vasaa.

Viereisessä kuvassa nuoremman polven hirvimies tutkailee tomerasti Ollin ampumaa hirvisonnia. Petu ja Matti kaivavat puukkojaan tupesta päästäkseen kirvottamaan urokselta turkin pois päältä.

Ollin 7-piikkinen

Suontaan seurueen hirvijahti saatiin päätökseen su 7.11 hieman puolenpäivän jälkeen: Repa ampui 8-piikkisen hirvisonnin Konteenmäessä. Jahti kesti tällä kertaa neljä viikonloppua, joista tosin toiseksi viimeisenä viikonloppuna pidettiin sunnuntai vapaata. Vapaaksi jää myös koko isänpäiväviikonloppu:) Vaimaron seurue sai hirvijahtinsa päätökseen samana viikonloppuna la 6.11.

Naarashirviä ja vasoja löytyi kiitettävästi jahdin aikana, mutta uroshirvet onnistuivat piilottelemaan taitavasti tai sitten niitä ei yksinkertaisesti metsästysalueella ollut. Alueelle jäi seuraavaa syksyä ajatellen mukava määrä naaraita ja jopa tuplavasoja. Kaadetuista aikuisista hirvistä uros/naaras-suhde oli edellisten vuosien tapaan hieman naarasvoittoinen.


  • Su 4.7: Hirvipeijaiset Kaikun majanmäessä

Säänhaltija suosi hirvipeijaisia. Keli oli helteinen ja aurinko porotti pilvettömältä taivaalta. Sopiva tuulenvire viilensi mukavasti.

Tilaisuuteen saapui n. 200 vierasta, jotka saivat nauttia aluksi hirvisoppaa, sen jälkeen perinteiset puheet, valehtelijoiden klupin esityksen ja lopuksi kakkukaffet.

Tilaisuuteen oli kutsuttu elossa olevat Kaikun perustajajäsenet (9 henkilöä), jotka nimitettiin seuran kunniajäseniksi. Paikalle kunniakirjoja vastaanottamaan pääsivät tulemaan: Kalevi Laivola, Oiva Mannervo, Heikki Uola, Toivo Jaakola, Lauri Hellsten ja Olavi Rantanen.

Syyskuussa alussa tuli suruviesti, että Toivo Jaakola on poistunut keskuudestamme äkillisen sairauden murtamana.

Kunniajäsenet

  • La 19.6: Munamarkkina hirvenjuoksu sekä Metsästyshaulikon ja -Trapin yhdistelmäkilpailu

Reilun kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen Kaikun majanmäessä järjestettiin Munamarkkina hirvenjuoksu kisa. Metsästyshaulikon ja -Trapin yhdistelmäkilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa.

Parhaimman tuloksen hirvenjuoksussa saavutti yleisen sarjan Ville Häyrinen 1148p. Palkintona perinteen mukaisesti täysi pärekorillinen kananmunia (Tulokset).

Haulikon yhdistelmäkilpailun kärkituloksen paukutteli M20 sarjassa kotiradallaan ampunut Kaikun Jesse Tuomi: 24 + 22 = 46. Hän sai kotiinviemiseksi komean kiertopalkintopokaalin ja peuran kaatoluvan ensi syksylle (Tulokset).

Oheisessa kuvassa meneillään yleisen sarjan ratkonta sijoista 2 - 5.

Ratkonta

  • Kevät tulee kohisten ja Valko II on siirtymässä kesälaitumille huhtikuun alussa:)

Lunta on tähän aikaan keväästä sen verran maassa, että hirvillä on vielä maastonvärinen talviturkki päällä;)

Eerolan Henkka pääsi pääsiäispyhien aikana seuraamaan aitiopaikalta Valko II:n rivakkaa tien ylitystä Soukaisissa. Komea hirvinaaras on pikku hiljaa siirtymässä Kaikun alueelta kohti tuttuja kesälaitumia ja vasomispaikkoja Pyhämaan puskiin.

Vähintääkin kaksosvasat näyttää kulkevan tälläkin kertaa mukana...

Taitaa tämä nuorempi Valko vasoa Soukasissa? Se nimittäin palasi takaisin Tomajalle jo Juhannuksen jälkeen, mukanaan kaksi normaaliväristä vasaa. Havainnon teki Vainion Väinö.

Vaalea_kaunotar

Takaisin päävalikkoon