Logo

Tapahtumat 2009


  • Ma  29.6 klo 17.00:  Uuden Trap radan tutustumistilaisuus.  Kaikki halukkaat pääsivät kokeilemaan metsästys Trap ammuntaa.

Hirvitaulun puhkojan tyylinäyte uudelta Trap radalta. Karin tavoitteena oli saada yksi kiekko rikki... Yleisön ja myös itsensä yllätykseksi osumia tuli reilusti yli kymmenen:)

Tomi puolestaan paukutteli kylmiltään rinnakkaispiippusella Sauerilla 20 kiekkoa muruiksi. Alku näytti vieläki paremmalta, mutta lopussa tais Saueri lämmetä liikaa...

Kari innostui haulikon paukkeesta siinä määrin, että hän kävi loppukesän aikana vielä useammankin kerran ampumassa Trappia.

Trap_tutustumistilaisuus

  • La  1.8 klo 10.00:  Trap radan avajaiskilpailut. Lisätietoa löytyy täältä.

Avauskisa sujui juohevasti puolipilvisessä ja tuulettomassa säässä. Osallistujia oli 40. Loppussa hieman ukkonen jyrähteli, mutta ei noussut onneksi päälle.

Mutin tyylinäyte. Tuomari seuraa silmä tarkkana onko alkuasento lailline ja särkykö kiekko...

Aki oli tyly isäntä vieraille: tulos 24 + 21 ja hän kuittasi kisan pääpalkinnon (4,5 ltr Skottilaista). Tiukan vastuksen Akille antoi Aulis (M50): tulos 22 + 22 (Tulokset).

Trap_avauskisa

  • Ma 10.8: Kyyhkysjahdin aloitus.

Hetki ennen aamulennon alkua n. klo 06.10 hernepellon laidalla.

Aamusumun hälvettyä kyyhkysiä lenteli aivan mukavasti, joten paukullekin päästiin useamman kerran. Ei aivan ylletty laaki per vainaa tasolle...

Mukava määrä kyyhkysiä sentään saatiin reppuun asti:)

Kyyhkysjahdin_aloitusaamu

  • La 17.10 - su 18.10: Suontaan seurueen hirvijahdin aloitusviikonloppu. Metsästettäviä hirviä on 10 isoa + 11 vasaa. Hirviä näkyi seurueen alueella ensimmäisen jahtiviikonlopun aikana runsaasti.

Viikonlopun saalis oli yhteensä 4 isoa ja 4 vasaa, joten hirvijahti käynnistyi aivan juohevasti.

Koirat pelasivat erinomaisesti ja ne saivat hirvet kiitettävästi liikkeelle. Ensimmäistä vuotta aseellisena hirvijahdissa olevat Mikael ja Mikko saivat molemmat ammuttua sunnuntaina Kokkarvuoren jahdissa ensimmäiset hirvensä.

Myös vanhempi hirvimieskaarti kunnostautui: Paavo ja Väinö saivat kaadot myös tälle syksylle. Mahtavako he muistaa, kuinka mones kaato oli, kun kummallakin on niitä jo kymmeniä takana...

Jahtiviikonlopun kruunasi Aatoksen sunnuntaiaamuna ampuma komea 11-piikkinen uroshirvi. Jopen koira tyyräsi sonnia Hako- ja Martinmaansuon kautta Siemassuolle, jossa se erehtyi Aatoksen passipaikan eteen Lampon metässä.

11-piikkinen

Suontaan seurueen hirvijahti saatiin onnistuneesti päätökseen la 28.11 aamupäivällä. Jahtia kesti "perin-teiset" viisi viikonloppua ja se alkoi ja päättyi Silon puskissa.

Viimeisenä jahtipäivänä ammuttiin kaksi isoa hirveä: Jesse kaatoi "moposarvisen" uroshirven Siemassuon pellon kapeikosta ja Aki puolestaan kellisti natuhirven Setälän pellosta. Syksyn jahdin ainoa harmittava asia oli se, että ajomiehet eivät päässeet kertaakaan lumikeleillä jäljittämään hirviä...

Syksyn hirvijahti sujui luonnikkaasti, haavakkohirviä ei tarvinnut pahemmin etsiä. Seurueen ampumien aikuisten hirvien uros/naaras-suhde oli hieman naarasvoittoinen, mutta koko seuran osalta se on sopivasti tasapainossa. Alueelle jäi aivan hyvä hirvikanta seuraavaa jahtisyksyä ajatellen: useita yksinäisiä naaraita ja myös naaraita, joilta jäi vasa(t) ampumatta. Alueen hirvikannan selkeä ongelma on uroshirvien puute: yli 6-piikkisiä uroksia ei näy kovin usein ja yli 10-piikkisiä sonneja alueella esiintyy hyvin satunnaisesti.


  • Ke 23.12 klo 18.00: Joulurauhan julistus metsän eläimille.

Joulurauhan julistustilaisuus saatiin viettää tällä kertaa talvisessa luonnossa. Lunta oli maastossa 10 - 15 cm ja ilman lämpötila laski illan mittaan -15 pakkasasteeseen. Tähtikirkas taivas ja nouseva kuunsirppi valaisivat lumista maisemaa rakotulien ja ulkoprasujen lisäksi.

Tapahtuma järjestettiin 13. kerran ja illan ohjelma oli vanhan perinteen mukainen. Kaikun kodalle, Härsynkallion kainaloon saapui tällä kertaa noin 200 lämpimän joulumielen omaavaa kuulijaa aloittamaan Joulun viettoa puhtaan valkoisen luonnon keskellä.

 

Joulurauha_2009

Takaisin päävalikkoon